Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Buburuza
Animale Buburuza modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Buburuza este o insecta coleoptera mica si draguta, adesea colorata in rosu, portocaliu sau galben cu puncte negre.

Cu siguranta ca si tu ai pus o buburuza rosie cu puncte negre sa alerge pe mana ta pana cand aceasta, ajungand la capatul degetului, si-a luat zborul! Aceasta gaza, denumita si „boul-Domnului", este foarte utila.

Ea protejeaza plantele din gradinile noastre hranindu-se cu o serie intreaga de insecte daunatoare (paduchi de plante, acarieni, cosenile). Se estimeaza ca o buburuza mananca in jur de 3.000 de paduchi de plante in rastimpul scurtei sale vieti.

Ea se hraneste si cu frunze. Buburuzele se imperecheaza primavara. Femela degaja atunci un miros caracteristic, care atrage masculii. Ea moare la putin timp dupa ce si-a depus ouale (face intre 3 si 300 de oua, in functie de specie). In 4-5 saptamani, din ou iese o larva care apoi devine o nimfa colorata si, in fine, o buburuza adulta. Aceasta din urma nu traieste mai mult de un an.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact