Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Bizonul
Animale Bizonul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Bizonul este o ruda a vacii, dar |L intr-o varianta cu o cocoasa si mult mai impunatoare!

El este un animal foarte viguros si imprevizibil: alearga foarte repede si sarjeaza fara ezitare atunci cand se simte amenintat!

Chiar daca este foarte frig, iarna nu ii ridica multe probleme bizonului: este bine protejat de blana sa groasa si isi gaseste hrana indepartand zapada cu lovituri puternice de cap. Are un auz foarte bine dezvoltat si poate recunoaste mirosurile de la o distanta de 3 km.

Bizonul din Europa (zimbrul) traieste in paduri, iar bizonul american (ca aceia pe care-i vezi in aceste fotografii) traieste in marile prerii.

Din pacate, la ora actuala mai poate fi intalnit numai in rezervatii si parcuri. Cu circa 200 de ani in urma a fost vanat in mod excesiv pentru blana sa minunata.

Aceasta vanatoare anarhica a avut ca rezultat decimarea imenselor cirezi de mii de indivizi care efectuau migratii foarte lungi.
Bizonul alte poze si imagini
Poze cu Bizonul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact