Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Balena
Animale Balena modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Ca toate mamiferele, balena isi alapteaza puii si respira aer prin plamani (la suprafata apei, prin narile care sunt situate pe crestetul capului).

Balena albastra este cel mai mare animal de pe planeta: la nastere, ea cantareste 2 tone si are o lungime de 7 m; ca adult, ajunge la o lungime de 33 m si la o greutate de-l50 de tone (cat cantaresc 25 de elefanti!).

In ciuda greutatii ei, balena este o foarte buna inotatoare: poate atinge viteza de 50 km/h si poate chiar face salturi afara din apa (ca balena cu cocoasa din aceasta splendida poza ).

Ea poate ramane sub apa aproape 2 ore si se poate scufunda pana la o adancime de 500 m. Se hraneste cu crevete minuscule (krill), filtrand enorme cantitati de apa printre fanoanele cu care este inzestrat maxilarul ei superior.

Pescuitul intensiv aproape ca a exterminat balenele. Astazi, acest pescuit este interzis, dar, din pacate, multe tari inca il practica. In afara omului, singurul inamic al balenei este orca, ce ataca exemplarele tinere.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact