Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Albina
Animale Albina modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Albina domestica traieste intr-o colonie numita „roi", care-si construieste cuibul intr-un adapost numit „stup". Cuibul este facut din randuri de alveole din ceara perfect hexagonale (ca acelea din fotografia de mai jos).

Colonia este foarte bine organizata: ea este formata dintr-o regina, din cativa masculi („trantorii") si din mii de lucratoare care sunt femele sterile (acestea nu pot sa se reproduca). Regula de aur a coloniei este „fiecare cu munca lui"!

Masculii fecundeaza regina, aceasta depune in ritm nestavilit cate un ou pe minut, iar lucratoarele fabrica, intretin si aerisesc stupul, merg sa caute hrana (polen sau nectar de flori) si se ocupa de copiii reginei.

O data depus intr-o alveola, fiecare ou se va metamorfoza, la capatul a 21 de zile, intr-o albina lucratoare care va pleca apoi sa recolteze nectarul. Albina lucratoare aduce nectarul la stup, il pune in alveole si apoi il acopera cu ceara.

Din acest nectar se obtine faimoasa miere! Atunci cand o lucratoare gaseste un loc cu multe flori, ea isi anunta de indata tovarasele si le indica printr-un fel de dans unde este situata zona.


Albina alte poze si imagini
Poze cu Albina

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact