Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

povesti si povestiri pentru copii - povestioare pe care sa le citesti sau sa le spui copilului - >URECHILE Sl PICIOARELE CELE LUNGI ALE IEPURELUI de Eugen Jianu
p5j149pf57jdy
...Si fiindca trebuia sa-si potoleasca arsita setei, Rila-lepurila s-a-ndreptat catre izvor. Aici a sorbit el ce-a sorbit, apoi a stat si s-a privit in unda limpede a apei; s-a privit dintr-o parte si din alta, ba s-a-naltat si popandau ca sa se poata vedea mai bine.
- Hm, si-a zis el, drept vorbind n-am o infatisare chiar de lepadat. Pot sa zic ca nu-s dintre urateniile pamantului. Uite, am o blanita cenusie inspicata cu alburiu, am doi ochi mari si niste mustati acatarii. Numai urechile astea mari cat nu se mai poate - numai magarul si cu mine mai avem asemenea podoabe de urechi aratoase - ma fac de ras! Cat despre picioare, asa lungi nici nu stiu daca le pot gasi pe undeva asemanare. Pacat de ele si de mine! Daca aveam si eu niste urechi mai mici si niste picioare mai potrivite, ba si o codita mai acatarii, macar cat cea a veveritei, zau, as fi fost cea mai dragalasa faptura a padurii. Am sa caut sa mi le preschimb!

Si tocmai cand se gandea incotro s-o ia, ca sa-si afle ceva pe potriva vrerii sale, auzi in preajma-i asa un fel de fosnet slab. Ciuli de-ndata urechile, ridicandu-le cat erau ele de lungi, ca sa poata deslusi despre ce anume era vorba. Aha; cumatra vulpe se furisa viclenind sa-l inhate! Pe data si-a desfacut arcurile picioarelor si, din cateva salturi, a pus departarea cuvenita intre el si vulpe. A cercat cumetrita, ce-i drept, sa-l poata prinde din urma, dar n-a putut si s-a lasat pagubasa, intorcandu-se la izvor.

Dupa o vreme s-a oprit si Rila-lepurila din alergarea lui, a stat si-a chibzuit:

- Hm, ce m-as fi facut daca urechile astea lungi ale mele nu m-ar fi slujit cu credinta, dandu-mi din vreme veste despre primejdia care ma pastea? Si ce m-as fi facut daca n-as fi avut asemenea picioare vrednice si lungi? Asa-i ca ajungeam in coltii vulpii? N-am nimica de schimbat! Tocmai de urechile mari si de picioarele lungi am eu trebuinta.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact