Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

povesti si povestiri pentru copii - povestioare pe care sa le citesti sau sa le spui copilului - >MAI SUS de Emil GARLEANU
S-a trezit ciocirlia in chemarea prepelitei: "Pitpalac!" u5r5317ul93zod
Cerul abia se rumenise; picaturile de roua inca nu se prefacusera in margaritare; luceafarul tot facea din ochi pamintului.
Dar peste putin deodata adincul scapara. Cea dintii raza strapunse vazduhul si se topi in ochiul ciocirliei. Ni­ciodata darul acesta, trimis de catre soare, nu umpluse sufletul paserei de o mai mare fericire. Caci si fericirea riu-si alege totdeauna clipa nimerita in care sa-si verse prinosul.                    .
Scuturindu-si penele, un tril de multumire izvori din gusa ciocirliei. Apoi se dezlipi de tarina si, pilpiind din aripi, se inalta.
Aerul parca se rumenise. Oglinda cerului poleia pamin-tul. Inca o bataie de aripi.
Mai sus!
Slab de tot i se parea ciocirliei ca mai aude glasul pit-paiacei. Inota in valuri stravezii; plutind pe ele, dete drumul ciripitului ei gidilitor ca al unei grindine de margaritare.
Din raza care i se topise in ochi o chema la ea, in inalt. In cintecul ei, paserea ii spunea ca vine. Inca o lovire de aripi, si-nca una.
Mai sus! Imbatata, paserea se asculta singura; pentru ea si pentru soare cinta.
I se parea ca tremuraturile cintecului ei umpleau bolta cerului. Vroia sa se simta singura, dezlipita de tarina pa-mintului, - ea si raza, in singuratatea ametitoare a inaltimilor...

Isi avinta din ce in ce cintecul; isi incordeaza mai tare puterile. Dar trupuJ greu parca-i inlantuie glasul, i-l tine inchis ca intr-o colivie. Ar vrea sa se simta dezrobita, usoara ca aerul, stravezie ca el.
Mai sus! mai sus!
Si trupul mereu o trage inapoi catre pamint, si raza mereu o cheama catre inaltimi.
Intr-un avint isi pune cea din urma putere si, deodata, se simte, in sfirsit, sloboda, desfacuta de greutatea ne­trebnica a carnii.
Si-n vreme ce, smulgindu-se, nebun de fericire, glasul se-nalta singur, tremurator si dumnezeiesc de dulce, in inalt, trupul cade ca un bulgare de tariha spre pamint.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact