Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

povesti si povestiri pentru copii - povestioare pe care sa le citesti sau sa le spui copilului - >CAND SE TREZESC FLORILE de Eugen JIANU
- Gata a spus bunicul. De acum s-a zis cu iarna. O mai rabufni ea si si-o mai cerca ea puterile, dar spor n-are sa mai aiba.

x1l5911xl17dfq

-  Ce bine imi pare!

-  Pai, a mai spus bunicul uitindu-se lung pe geam, ar cam fi vremea sa vedem ce ne fac trandafirii pe care i-am ingropat asta iarna. Socot ca ar fi vremea sa-i scoatem la lumina!
Asa ca am iesit amindoi afara. In gradina, pamintul era zvintat si aburea usor. Coltul ierbii se infiripa vazind cu ochii. Si-un pitigoi - din cei codati si cu burtica galbena - juca hora mare viersuind: "tin-ti-ver, tin-ti-ver, iaca primavara cea buna!"
Bunicul a dezmusuroit cu grija o tufa de trandafir pitic. A ales o codita si a taiat-o.

-  Uite, vezi i-au dat mugurii.
intr-adevar, mugurii din virful mladitei nu mai erau ca­fenii si mohoriti ca asta iarna cand i-am ingropat.

-  Ai grija, desi-s moi, ghimpii pot intepa. O ducem in odaie si o s-o punem intr-un pahar cu apa si cu putin zahar. Daca are sa stea la caldura si-i mai dam si de min-care, are sa infloreasca mai repede.
Dintii am crezut ca bunicul glumeste. Cum adica sa manince o floare? Mai stii? Poate i-o fi placind si ei zaha­rul.
Asa a si fost. In trei, patru zile, din mugurasul acela a iesit bobocut, apoi dupa alte vreo trei zile floare rosie, ca­tifelata. Numai ca n-a tinut mult. Desi in fiecare zi ii schimbam apa si zaharul, tot s-a ofilit. Poate ca i-am pus prea mult zahar!
Bunicul a zimbit intristarii mele.

-  Hai sa dezgropam trandafirii. Le-a venit vremea. Acolo, in gradina, florile lor au sa traiasca mai mult!

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact