Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

curiozitati din natura - Stiati ca? - Cum vede melcul?Numele comun de melc cuprinde specii variate de moluste de dimensiuni mici, ale caror corpuri intra intr-o cochilie de forma elicoidala.

Pe capul melcului sunt patru prelungiri (dintre care doua sunt mai lungi) numite tentacule, care pot sa se alungeasca si sa se scurteze indata ce au fost atinse.

Aceste „coarne" sunt organele de simt cu care animalul poate sa atinga si sa simta .. mirosul obiectelor. In varful celor mai lungi (tentaculele mari) se gasesc doua puncte mai inchise la culoare: acestea reprezinta ochii melcului. Ochii se afla in doua canale mici si se pot misca de sus in jos. In caz de pericol, se retrag in interiorul capului.

Cochilia melcului

Cochilia melcului se supune unor reparatii complete in timpul hibernarii si atunci cand conditiile inconjuratoare sunt prea nefavorabile. In aceste cazuri, corpul se retrage in interiorul cochiliei si secreta o substanta care inchide crapatura din cochilie, dar lasa aerul sa circule.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact