Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

curiozitati din natura - Stiati ca? - Cand s-au nascut mamiferele?Mamiferele s-au nascut cu mai bine de 200 milioane de ani in urma, in perioada Triasica, cand pamantul era populat de dinozauri. Pentru mamifere, mai ales la inceput, convietuirea cu dinozaurii era foarte periculoasa.

De fapt, primele exemplare mici deveneau adesea prada usoara pentru acele bestii, dar au supravietuit gratie inteligentei lor! Datorita micilor dimensiuni si a incredibilei agilitati, primele mamifere reuseau sa se salveze foarte repede si sa-si gasesca refugiu in locurile in care nu puteau sa ajunga imensii dinozauri.

Corpurile mamiferilor au o temperatura constanta (au sange cald), ceea ce le-a permis sa infrunte fara mari dificultati variatiile climatice permanente ale Pamantului, mortale pentru unele specii, cum ar fi dinozaurii. Corpurile mamiferelor erau acoperite cu piele si protejate de un strat de grasime care le izola de frig si caldura. Mamiferele mai posedau si un instinct matern care le facea sa aiba grija de cei mici, in timp ce dinozaurii, din contra, odata ce depuneau ouale, nu mai aveau grija de ele.

Diferenta substantiala consta in faptul ca mama avea capacitatea sa produca mancare din corpul ei. Primul exemplar de mamifer a fost Morganucodon, care a trait cu 160 milioane de ani in urma. Acesta semana oarecum cu soarecii de azi cu botul ascutit.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact