Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Sobolanul


Animale Sobolanul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Sobolanul seamana cu un soarece mare. Marimea corpului sau variaza intre 20 si 25 cm, iar coada f are o lungime de circa 20 cm.

Sobolanul poate fi intalnit mai ales in preajma locurilor in care traieste omul: in pivnite, hambare, garaje, grajduri, gramezi de lemne. Dar traieste si pe pajisti, si in paduri, pe toate continentele.

Este un rozator omnivor; mananca de toate: pasari mici, oua, graunte, chiar si resturi, si poate face ravagii in rezervele de alimente. Isi lasa excrementele peste tot si poate transmite boli: cel mai bine este sa ne pazim de el.

Pe de alta parte, daca se simte amenintat, poate deveni agresiv; nu ezita sa-si atace inamicul cu ghearele si cu dintii! Femela poate avea pana la 12 gestatii pe an si in medie 9 pui la fiecare gestatie, ceea ce o face la fel de fecunda ca si soricioaica!


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact